joi

19 mai, 2022

Shinohydro, prima companie chineză care câștigă un contract de infrastructură rutieră în România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2018

Planurile fostului ministru Răzvan Cuc au fost actualizate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat luni că asocierea Sinohydro – Nord Vest Infrastructură şi servicii a câştigat contractul pentru modernizarea sectorului DN2 – A2 al centurii Capitalei, proiect estimat la 233 milioane lei (50 milioane euro), fără TVA.

Sinohydro este o companie de construcții deținută de statul chinez, fiind unul dintre cei mai mari constructori de hidrocentrale din lume.

În Europa, compania lucrează la realizarea și extinderea unor canale în Polonia, la construcția unei hidrocentrale în Serbia și a unui drum de ocolire în Georgia. Compania a încercat în trecut, fără succes, să căștige un contract de infrastructură rutieră pe Autostrada Transilvania.


Potrivit comunicatului CNAIR, durata contractului este de 123 luni, din care 15 luni perioada de execuţie şi 108 luni perioada de notificare a defecţiunilor – garanţie conform duratei ofertate.

Contractul va fi semnat după terminarea perioadei de depunere a contestaţiilor sau după soluţionarea contestaţiilor, dacă va fi cazul, potrivit CNAIR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obiectul principal al contractului este de executie a lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din centura Bucureştiului, mai precis sectorul DN 2 (Voluntari) – A2 (Autostrada Soarelui).

Lucrările vor consta, în principal, în creşterea capacităţii de la 2 la 4 benzi de circulaţie – câte 2 pe sens – şi în eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum şi prin reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente pe aceste sectoare.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: