miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 decembrie, 2020

Mai multe servicii ale gigantului american Alphabet, printre care YouTube, Gmail și Google Drive, au picat luni pentru mai multe ore în întreaga lume, transmite presa internațională. Compania lucrează încă la remedierea defecțiunilor și nu a oferit o explicație oficială cu privire la sursa problemei.

Principalele servicii Google dedicate muncii de la distanță – Gmail, Google Meet, Google Docs, YouTube sau Google Play – au fost afectate de dificultăți tehnice. Nefuncțional a devenit și Google Classroom, folosit pentru școala online, principalul instrument utilizat inclusiv în România.

Problemele au fost semnalate inițial în Europa, fiind raportate la scurt timp și în Statele Unite. Milioane de utilizatori au fost afectați. Compania a transmis mai multe mesaje, pe măsură ce a reușit să restaureze diferite servicii, asigurându-i pe utilizatori că este la curent cu dificultățile întâmpinate și lucrează la remedierea acestora.


Căderea serviciilor Alphabet a stârnit un val de nemulțumire la nivel mondial, în contextul în care mediul privat se bazează pe munca de la distanță în această perioadă, iar mulți copii participă la cursuri online.

Conform DownDetector, specializat în monitorizarea defecțiunilor apărute în funcționarea site-urilor, sunt afectați peste 12.000 de utilizatori YouTube din diferite regiuni ale lumii, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și India, transmite Bloomberg.

Serviciul Gmail a căzut la rândul său. DownDetector a realizat o hartă a plângerilor.


Cauza defecțiunii este în continuare incertă. Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat faptul că au putut accesa paginile afectate folosind opțiunea ”incognito” a browserelor web, cea care permite navigarea pe internet fără stocarea activității din browser.

Astfel de incidente sunt rare, însă o problemă similară a fost raportată în vara anului trecut, pe teritoriul Statelor Unite. Atunci, problema a survenit după schimbarea setărilor unor servere, care ar fi trebuit să fie aplicată doar dispozitivelor dintr-o anumită regiune însă a fost aplicată din greșeală mai multor servere.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: