duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 mai, 2017

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, înlocuirea lui Şerban Nicolae (foto) cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică. Măsurile dictate împotriva lui Șerban Nicolae au fost luate din cază că senatorul PSD, fără mandat, după cum a declarat președintele partidului, Liviu Dragnea, a insistat cu ideea grațierii faptelor de corupție.

”Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului anunțat în campanie, nu grațierea faptelor de corupție. (…) Mai spun odată, membrii din comisie nu au avut mandat de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție, au fost și poziții publice ale mele care, din păcate, nu au fost respectate. Am propus deci schimbarea  celui care ocupă președinția Comisiei juridice de la Senat. Aici nu este vorba de libertatea votului, de libertatea de opinie, ci de faptul că Șerban Nicolae a fost susținut pentru acea poziție de partid și a susținut niște amendamente pe care partidul nu le susține”, a explicat liderul PSD într-o conferință organizată după ședința Comitetului Executiv.

Surse participante la reuniune au declarat că senatorului Nicolae Șerban i s-a oferit varianta retragerii din funcțiile deținute la Senat, dar acesta a refuzat.


Urmare a nemulţumirilor legate de ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a Senatului în privinţa proiectului Legii graţierii, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat încă de zilele trecute că va fi discutată situaţia lui Şerban Nicolae în CExN şi că vor fi propuse şi sancţiuni.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a mai decis, miercuri, suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, pentru şase luni, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marţi. ”Sper ca dl. deputat să înțeleagă în cele 6 luni că nu mai poate continua așa”, a spus Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat marţi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căreia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene.

Liviu Dragnea a precizat miercuri că în ședința conducerii executive nu s-a discutat despre guvern, activitatea executivului și modul de comunicare a deciziilor urmând să facă obiectul unei viitoare reuniuni a Comitetului Executiv Național. ”Va fi o sedință și mai intereantă”, a precizat Liviu Dragnea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: