Senatul cere Comisiei juridice ”un prim raport” al dosarului Corlățean pe 7 iunie - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Senatul cere Comisiei juridice ”un prim raport” al dosarului Corlățean pe 7 iunie

30 mai, 2016

chelaruBiroul permanent al Senatului a transmis luni Comisiei juridice spre analiză solicitarea privind începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlățean în dosarul „Vot Diaspora 2014”, a anunțat, luni, vicepreședintele Ioan Chelaru (foto).

Comisia juridică va prezenta Biroului permanent ”o primă evaluare” asupra acestei cereri a Justiției pe 7 iunie, urmând ca raportul să fie întocmit în cel mult două săptămâni.

„Biroul permanent a luat act de scrisoarea procurorului general cu privire la dosarul care îl privește pe domnul senator Titus Corlățean. S-a fixat un prim termen pentru evaluarea dosarului la Comisia juridică — 7 iunie, imediat după alegeri, pentru ca respectiva comisie să fie în plen și să poată lucra, urmând ca tot în 7 iunie comisia să prezinte prima evaluare Biroului permanent, iar acesta să stabilească în continuare conform Regulamentului Senatului foaia de parcurs a acestui dosar”, a precizat senatorul PSD Chelaru.


El a adăugat că, potrivit regulamentului actual, sunt prevăzute două etape în analiza dosarului unei persoane care are calitate de senator și pentru care se solicită începerea urmăririi penale.

„Prima evaluare se face după un termen de cinci zile. Procesul de evaluare se va finaliza pe 7 iunie și va fi prezentat un rezultat în Biroul permanent, urmând ca acesta, luând act de poziția Comisiei juridice, să stabilească termenul pentru raport. Conform procedurii, termenul maxim prevăzut de lege pentru raport este de 14 zile. Eu bănuiesc că, făcându-se deja o evaluare, chiar dacă sunt 16 volume și va dura un pic, nu se va merge pe termenul maxim prevăzut de lege, ci, dimpotrivă, cred că foarte repede comisia va prezenta și raportul”, a susținut Chelaru.

Potrivit acestuia, imediat după începerea procedurii Corlățean va fi înștiințat de Comisia juridică să se poată prezenta pentru a-și studia dosarul, adică din 7 iunie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut pe data de 16 mai sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Titus Corlățean, în dosarul „Vot Diaspora 2014”.


Procurorii cer acordul pentru urmărirea penală a lui Titus Corlățean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr