marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 octombrie, 2017

Plenul Senatului a respins, marţi,  prevederea din ordonanţa de guvern referitoare la introducerea obligaţiei angajatorilor de a plăti CAS şi CASS la nivelul salariului minim, pentru salariaţii cu timp parţial de muncă, indiferent dacă remuneraţia este sub nivelul menținonat.

Comisia de buget-finanţe a Senatului, condusă de social-democratul Eugen Teodorovici, adoptase un raport de respingere a ordonanţei la finalul lunii trecute. Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaţilor.

Premierul Mihai Tudose a justificat emiterea ordonanței cu argumentul reducerii plăților „la negru” a angajaților part-time, care ar lucra mai mult timp decât cel din contracte și ar fi plătiți totuși peste sumele prevăzute oficial.


Elevii, studenţii şi pensionarii au fost exceptați de la provederile ordonanței, ca și ucenicii în vârstă de până la 18 ani, persoanele cu dizabilităţi cărora li s-a recunoscut prin lege dreptul de lucra mai puţin de 8 ore pe zi sau cei care obţin venituri din mai multe contracte de muncă dintre care unul cu normă întreagă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prezent, există circa 500.000 de contracte de muncă part-time.

Opoziţia parlamentatră s-a opus ordonanţei şi a cerut fără succes Avocatului Poporului să o atace la Curtea Constituţională.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: