sâmbătă

22 iunie, 2024

25 august, 2013

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu (foto) a calificat duminică drept o cedare în fața PSD gestul PNL de a-i oferi premierului Victor Ponta posibilitatea de a alege între două nominalizări la Ministerul Transporturilor.

”Gestul liberal, repet, fara precedent in istoria recenta – dincolo de logica faptului ca un prim-ministru trebuie sa aiba un cuvant greu de spus, daca nu cumva chiar decisiv, atunci cand este desemnata echipa pe care o conduce – reprezinta o cedare. Un fapt ramane cert: cei care au cedat au fost liberalii. Cei care se afla pe cai mari sunt social democratii”, a afirmat Stănescu, într-un comentariu postat pe blogul său.

”Nu cumva, de mai multe ori pana in prezent, PSD a pus o mare presiune politica asupra liberalilor, determinandu-i sa opteze, pana la urma, pentru solutia propusa de Victor Ponta? Nu cumva, in ultima vreme, PNL joaca prea multa la <<liber impuse>>?”, se întrebă retoric senatorul.


PNL a decis, duminică, să facă, în premieră, două nominalizări pentru Transporturi, pe deputatul Nini Săpunaru și pe europarlamentarul Ramona Mănescu, premierul Victor Ponta optând pentru Mănescu.

În context, Sorin Roșca Stănescu a pus respingerea lui Săpunaru de către Ponta pe seama rivalității dintre șeful liberalilor din Vrancea și liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan.

”Dupa cum este cunoscut, Victor Ponta si-a exprimat unele obiectii legate de intentia presedintelui Crin Antonescu de a-l propune pe Nini Sapunaru pentru Ministerul Transporturilor. Motivele sunt, evident, de natura politica. In Vrancea, Nini Sapunaru s-a aflat in conflict, si unul de ani de zile, cu cel mai important presedinte de Consiliu Judetean al PSD, cu domnul Marian Oprisan. Cel mai important pentru ca Marian Oprisan este si copresedinte al presedintilor de Consilii Judetene PSD. In aceste conditii, sub presiunea organizatiilor, Victor Ponta a reactionat exprimandu-si, intr-o forma destul de voalat, o rezerva la adresa lui Sapunaru. PNL putea juca dur”, susține Sorin Roșca Stănescu.

Crin Antonescu a renunțat la sfaturile lui Sorin Roșca Stănescu

Liderul liberal, Crin Antonescu, l-a destituit, duminică, pe Sorin Roșca Stănescu din funcția de consilier al președintelui PNL, după criticile aduse de senator șefului său de partid.


„Astăzi l-am eliberat din postura de consilier pe domnul senator Sorin Roşca Stănescu. Domnia sa a spus public cum greşesc eu şi i-am dat dreptate, în sensul că, dacă eu greşesc, înseamnă că am consilieri proşti”, a afirmat Crin Antonescu.

Vineri, Sorin Roșca Stănescu a afirmat că șeful său, Crin Antonescu, a greșit grăbindu-se să anunțe nominalizarea lui Nini Săpunaru pentru funcția de ministru al Transporturilor, cu câteva zile înainte de decizia Biroului politic al PNL.

Stănescu a argumentat că șeful PNL l-a expus astfel pe Săpunaru atacurilor mediatice.

”Presedintele PNL a comis o grava eroare, anuntandu-si intentia de a-l nominaliza pe Nini Sapunaru pentru atat de disputatul portofoliu al Transporturilor. Aceasta miscare ii poate fi fatala acestuia din urma. Si, implicit, PNL risca, cum spun basistii, un nou atac la imagine. Sa vedem in cele ce urmeaza cat de imprudent a fost Crin Antonescu si ce riscuri majore si-a asumat”, a afirmat Stănescu, pe blogul lui.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: