joi

30 mai, 2024

30 ianuarie, 2019

Senatorul rus Rauf Araşukov (foto) a fost reţinut în parlament, miercuri, sub acuzaţia de implicare în uciderea mai multor persoane, transmite DPA.

Rauf Araşukov, care reprezintă republica Karaciai-Cerchezia, de la frontiera cu Georgia, a fost reţinut de poliție imediat după ce legislativul a decis să-i ridice imunitatea parlamentară.

În vârstă de 32 de ani, Rauf Araşukov a fost implicat în crimele din 2010 asupra a doi oficiali din regiunea sa natală, precum şi în alte crime, potrivit unui comunicat al principalei agenţii ruse de investigaţii.


Tatăl parlamentarului, Raul Araşukov, a fost reţinut în aceeaşi zi sub acuzaţia de implicare în deturnarea a peste 30 de miliarde de ruble (455 milioane de dolari), contravaloarea unor gaze naturale furnizate de compania rusă de stat Gazprom, a precizat Comitetul de investigaţii.

Tatăl parlamentarului, fost consilier senior la o companie afiliată Gazprom, se presupune că a participat la deturnare de fonduri în cadrul unui grup criminal organizat, a precizat și TASS.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: