miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2021

Agenţia naţională slovacă de combatere a infracţionalităţii (NAKA) l-a reţinut în cursul dimineţii de joi pe şeful Serviciului de informaţii slovac (SIS), Vladimir Pcolinsky (foto), transmite agenţia TASR, preluată de Agerpres.

Conform portalului de ştiri aktuality.sk, motivul acestei reţineri, care a fost aprobată de Biroul procurorilor speciali (USP), a fost presupusa mită primită de Pcolinksy de la un om de afaceri, Zoroslav K., care a fost interceptat şi monitorizat de SIS.

Zoroslav K. se află în detenţie din octombrie 2020.


Purtătoarea de cuvânt a USP, Jana Tokolyova, a refuzat să ofere mai multe informaţii despre acest caz.

Vladimir Pcolinsky se află la conducerea serviciului de informaţii din aprilie 2020, fiind propus de partidul de extremă dreaptă ”Noi suntem familie”, condus de controversatul om de afaceri Boris Kollár. Nu este membru de partid.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Șeful SIS, care va fi suspendat după ce va fi pus sub urmărire penală, este suspectat că a luat mită de la Zoroslav Kollar, pentru a opri investigațiile SIS referitoare la acesta.

Conform presei locale, fostul adjunct al lui Pčolinský, Boris Beňa, cel care ar fi primit suma de 40.000 de euro pentru el și superiorul său, este una dintre persoanele care au dat declarații împotriva șefului SIS. Beňa a fost arestat pentru corupție în urmă cu câteva luni și colaborează cu anchetatorii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: