marți

17 mai, 2022

Șeful marinei germane a demisionat după ce a făcut declarații favorabile lui Vladimir Putin

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2022

Şeful Marinei germane, Kay-Achim Schönbach (foto), a demisionat sâmbătă după ce a făcut afirmaţii controversate cu privire la criza din Ucraina, anunță Reuters.

În timpul unei prelegeri susținute la Institutul Manohar Parrikar pentru Studii și Analize de Apărare din New Delhi, India, pe 21 ianuarie, vice-amiralul Kay-Achim Schönbach a spus, între altele, că ideea că Putin vrea să invadeze Ucraina este ”o inepție”.

”Ceea ce vrea Vladimir Putin este să fie respectat. Şi, Doamne, să acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Dacă aş fi întrebat, aş spune că este uşor să i se acorde respectul pe care îl cere cu adevărat şi pe care, probabil, îl merită”, a afirmat Schönbach, potrivit imaginilor surprinse la reuniunea de la New Delhi. Ideea că Rusia ar vrea să invadeze o parte a Ucrainei este “o inepţie”, a mai afirmat germanul.


Vice-amiralul a mai spus că peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, este “dusă şi un va mai reveni” niciodată în componența Ucrainei.

După aceste declarații, ministrul ucrainean de Externe l-a convocat pe ambasadorul german la Kiev pentru a-i transmite că afirmațiile lui Schönbach sunt considerate inacceptabile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Înaltul oficial şi-a recunoscut greşeala sâmbătă, precizând că a făcut declaraţiile fără să gândească. El a demisionat pentru a evita ca Marina germană să sufere din cauza sa.

Declaraţiile vice-amiralului apar în plină criză ruso-occidentală cu privire la Ucraina. Eforturi diplomatice intense sunt în curs pentru a se evita ca situaţia să degenereze, în contextul în care zeci de mii de soldaţi ruşi se află la frontiera Rusiei cu Ucraina.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: