marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2020

Ministerul Apărării continuă să „protejeze” SUA şi interesele lor în lume, a declarat șeful interimar al Pentagonului, Christopher Miller (foto), vineri, când l-a primit pe ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis.

„Vreau să asigur publicul american, precum şi pe aliaţii şi pe partenerii noştri că Ministerul Apărării nu este mai slab”, a declarat Miller, numit de președintele Donald Trump luni, după destituirea lui Mark Esper.

Armata americană „continuă să-şi asume misiunea vitală de protejare a ţării, a populaţiei şi a intereselor noastre în lume”, a adăugat el.


Aceasta este a doua oară când Christopher Miller, care va fi înlocuit în 20 ianuarie 2021 când preşedintele ales Joe Biden îşi va prelua atribuţiile, se exprimă public. El a mai pronunţat un scurt discurs miercuri, în cursul inaugurării unui muzeu al armatei terestre într-o suburbie a Washingtonului.

Ministrul interimar american al apărării a precizat că a avut în ultimele zile convorbiri telefonice cu omologii săi din Franţa, Germania şi Marea Britanie, precizând că va discuta în cursul zilei şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În timp ce responsabili democraţi au protestat împotriva concedierii lui Esper cu 70 de zile înainte de terminarea mandatului lui Donald Trump, ministrul interimar a indicat că a discutat cu preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi cu responsabilii comisiilor pentru forţele armate din Cameră şi Senat.

În afară de Miller, un fost locotenent al forţelor speciale care a preluat conducerea Centrului naţional de contraterorism în urmă cu trei luni, Donald Trump a numit mai mulţi dintre fidelii săi, consideraţi deosebit de loiali, în importante posturi civile în Pentagon.


Articole recomandate:

Etichete: , , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: