duminică

14 iulie, 2024

21 noiembrie, 2011

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a susținut, luni, că liderul PSD, Victor Ponta, ar fi beneficiat de sponsorizări din partea oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, Dorinel Umbrărescu și Robert Negoiță, pentru ca social-democratul să poată participa la concursuri de raliu, unde este copilot.

”Domnul Ponta, atât direct, cât şi indirect, a beneficiat de sponsorizarea activităţii sau hobby-ului pe care dumnealui îl are referitor la pilotaj. Şi-a luat aşa de vreo 10 miliarde de lei vechi, vreo 300 de mii de dolari, în 3 ani de zile a beneficiat de maşini plătite de la domnul Robert Negoiţă, de la domnul Umbrărescu, iacă de la domnul Vîntu, că tot e aicea, şi asta o spun în premieră”, a declarat șeful Fiscului, la postul TVR1.

Preşedintele ANAF a subliniat că ar avea dovezi pentru afirmaţiile sale.


„Am dovezi că firma, aşa-zisul club de raliuri al domnului Ponta, care nu e o asociaţie, nu e o fundaţie, este un SRL din Cluj (…) al pilotului (…) a făcut nişte prestări de servicii fictive către domnul Vîntu de exemplu, către Caţavencu şi către cotidianul unde e domnul Nistorescu, şi din 2007 până în 2009 şi-a luat în fiecare lună bani de acolo. Am facturi, am dovezi”.

Potrivit lui Blejnar, pilotul de raliu Edwin Keleti, alături de care concurează Ponta la întrecerile auto, avea un contract în care trebuia să ”facă” prima pagină a publicației Academia Caţavencu – deținută atunci de Vîntu.

Un astfel de contract ar fi avut Keleti și cu ”cotidianul lui Nistorescu”, a mai spus Blejnar.

„Sunt nişte lucruri care nu s-au prestat (…) că atunci când ne-am dus în control încrucişat să verificăm, am constatat că nu au fost făcute”, a arătat preşedintele ANAF.


Potrivit lui Sorin Blejnar, după ce au fost încasate, sumele din sponsorizări au fost folosite pentru a finanţa hobby-urile personale ale lui Victor Ponta.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: