joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iulie, 2012

Şeful Băncii Europene de Investiţii a declarat, duminică, că nu se aşteaptă ca zona euro să iasă din criza financiară în următorii doi ani. “Presiunea asupra statelor membre şi asupra Uniunii Europene în întregul ei, de a-şi pune casa în ordine va mai continua încă mult timp”, a spus Werner Hoyer (foto) , citat de Reuters.

“Acest lucru nu va dura doar încă un an sau doi”, a continuat oficialul. Hoyer, care a preluat mandatul de şef al BEI la începutul acestui an, crede, totuşi, că întregul cadru politic care trebuie să rezolve criza financiară s-ar putea îmbunătăţi în următorii doi sau trei ani.

Bancherul a reiterat faptul că politicienii nu ar trebui să considere BEI, instrumentul de împrumut pe termen lung al UE, ca o soluţie unică şi sigură pentru ieşirea din criza zonei euro.


La summitul european care a avut loc în 28-29 iunie, şefii de stat şi de guvern din statele UE au decis creşterea capitalului BEI cu 10 miliarde de euro până la finalul acestui an, mărind astfel capacitatea sa de împrumut cu 60 de miliarde de euro, pentru a sprijini stimularea economiei europene, precizează sursa citată.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: