miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2022

O nouă ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pe tema războiului din Ucraina va avea loc marți, 1 martie 2022. Pe ordinea de zi sunt evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și gestionarea eventualului flux masiv de refugiați.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie 2022, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile pentru România;
  • Măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, aratăcomunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

La finalul ultimei ședințe CSAT, care a avut loc joi, în prima zi de război, președintele Klaus Iohannis a declarat că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. „Rusia a ales forța tancurilor în detrimentul vieții oamenilor”, a a mai spus acesta.

Klaus Iohannis a mai dat asigurări că România este pregătită să facă față oricăror consecințe economice și umanitare pe care le-ar putea genera un eventual conflict de durată între Rusia și Ucraina.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: