joi

28 martie, 2024

24 iunie, 2021

marian murgulet digitalizareMarian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării și Dezvoltării, miercuri, la numai o zi după numire. Membri PNL spun că revocarea s-a făcut la presiunea Biroul Executiv al partidului, care a cerut respectarea algoritmului deja stabilit, conform căruia funcția revine unui liberal din organizația locală Maramureș.

Marian Murguleţ a fost secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, numit în iulie 2019, pe mandatul premierului Viorica Dăncilă. Ulterior, a devenit CIO Guvernamental sau Government Chief lnformation Officer, coordonatorul pentru tehnologia informaţiei la nivelul întregii administraţii publice centrale.

Posturile de secretar de stat, recompense pentru organizațiile cu rezultate

Alexandru Kocsis Cristea, deputat PNL, a declarat miercuri, pentru Realitatea, că respectivul post de secretar de stat revenea de drept unui liberal din Maramureș, care ar fi fost nominalizat deja.


„Nu știu cine este Marian Murguleț, acum am aflat de el. Pentru pozitia de secretar de stat, care este o numire politică, biroul national al PNL a votat un alt coleg, la propunerea PNL Maramureș. Este o decizie în acest sens pentru această pozitie. Am înțeles că domnul Murguleț avea postări extrem de critice la adresa președintelui Klaus Ioahnnis, dar pe care văd că acum le-a șters”, a explicat Alexandru Cristea.

Procedura este veche și, probabil, este practicată de toate partidele.

Anul trecut, Violeta Vijulie relata anul trecut cum a fost atribuit unul dintre posturile de secretar de stat de la Ministerul Educației pe care spera să-l ocupe: “Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”.

(Citiți și: „Vicepreședinta ANSVSA – demisă din funcție la doar o zi de la numire: i-a venit trimiterea în judecată pentru 19 luări de mită”)

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: