sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2017

Premierul Sorin Grindeanu a eliberat-o din funcție pe Ionica Sfetcu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la doar o zi după ce Monitorul Oficial a publicat decizia aceluiași premier de a o numi pe această poziție.

Decizia de a renunța la Ionica Sfetcu a venit după ce presa a scris că noul vicepreședinte al ANSVSA a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită în formă continuată. Mai precis, pentru 19 mite primite în calitate de inspector în cadrul Direcției Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a municipiului București, (D.S.V.S.A.B).

Un număr de 15 inspectori și fostul președinte ANSVSA Marian Zlotea au fost atunci trimiși în judecată pentru că luau mită de la agenții economici în timpul controalelor pentru a-i scăpa de sancțiuni.

Ce spunea DNA în comunicatul care anunța trimiterea în jduecată a unor inspectori ANSVSA:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În perioada 2008 – iunie 2010, inculpații Hofman (fostă Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ștefăniță, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica și Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a municipiului București, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar – veterinare efectuate sau în afara acestor controale, dar în legătură cu funcția și îndatoririle de serviciu, au pretins și au primit bani și bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din țară sau alți agenți economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuțiile de serviciu.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asupra mai multor imobile și sume de bani ce aparțin inculpaților: Zlotea Marian, Lupu Doina – Constanța, Porumbel Bogdan, Podosu Ioana Mădălina, Sfetcu Ionica, Mitrana Aurica, Păuna Aida Gabriela, Dulgheriu Maria, Drăghici Elena, Hofman Iulian – Alexandru, Bejan Robert – George, Căileanu Dionisie și Macarie Gabriela.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: