marți

23 iulie, 2024

6 octombrie, 2014

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a pus sechestru asigurător pe toate stocurile Petrotel Lukoil, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde de lei.

Oil Terminat Constanţa a transmis luni BVB un raport în care anunţă instituirea sechestrului asigurător pe stocurile Petrotel Lukoil, ceea ce afectează activitatea Oil Terminal. Situaţia, se spune în raport, urmează a fi analizată cu toţi factorii implicaţi.

Ponderea tranzacţiilor Lukoil, la sfârşitul lunii septembrie, este de 34,2% din cifra de afaceri preliminată a Oil terminal, mai precizează raportul companiei constănţene.


Sechestrul a fost instituit asupra „tuturor cantităţilor şi stocurilor de materie primă – ţiţei şi alte produse energetice (păcură, benzine şi motorine) şi/sau aditivi, deţinute de Petrotel Lukoil SA Ploieşti, în spaţiile de depozitare, tank-uri, conducte de transfer şi rezervoare ce aparţin sau se află în custodia SC Oil Terminal SA, până la concurenţa sumei de 1,039,019,829 lei”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut joi 23 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din grupul Lukoil: S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din municipiul Ploieşti.

Prejudiciul total adus statului este de aproximativ 230 de milioane de euro, din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscală şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spălare de ban, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: