5 mai, 2011

Analistul politic Sebastian Lăzăroiu a recunoscut, miercuri, că a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial din cauza reacţiei dure a liderilor UDMR la o declaraţie a sa potrivit căreia Uniunea ar fi o formaţiune politică tolerată.

Eu nu pot sa fiu ipocrit si sa spun ca nu a existat nicio legatura cu acele declaratii referitoare la UDMR. Dar nu a fost o legatura directa. Sigur ca ati vazut si dvs reactiile liderilor UDMR, care au fost foarte dure. S-au simtit amenintati. In esenta, spuneam de un adevar istoric pe care nu l-a putut nimeni sa-l combata pentru ca vorbim de fapte. Discutia era cu o jurnalista despre legea partidelor politice. Am vorbit despre toate partidele, nu doar de UDMR. La un moment dat am spus despre UDMR ca el nu este constituit pe actuala lege a partidelor politice, ci ca e o organizatie civica care participa in alegeri si care este evident tolerata de catre celelalte partide politice. Ei puteau sa spuna, <domn’le, mergi si te inscrie ca partid politic. Nu vorbim cu ONG-uri de pe pozitii de egalitate>. In sensul asta am spus ca este tolerate”, a spus Lăzăroiu, într-un interviu acordat hotnews.ro.

El a subliniat, însă, că în declaraţia respectivă, acordată agenţiei publice de ştiri, Agerpres, şi-a exprimat o părere proprie.


“A aparut stirea. A fost un moment de deruta. Au inceput sa reactioneze cei de la UDMR. Eu nu am vrut sa mai intervin pentru ca nu am vrut sa tulbur si mai tare apele. Mi-am dat seama ca a fost o mica furtuna intr-un pahar cu apa. Regret ca ei au putut crede ca aceasta este o pozitie a Palatului Cotroceni, a presedintelui. N-a fost ceva negativ acolo. Parerea mea despre UDMR nu a fost una proasta”, a explicat sociologul.

Fostul consilier prezidenţial a recunoscut că a mai făcut şi o declaraţie care a atras nemulţumirea Băncii Naţionale la adresa Preşedinţiei.

“Au fost mai multe declaratii care au fost puse in seama presedintelui si a institutiei la care lucram si care, intradevar, nu erau confortabile pentru un partid sau altul. A mai fost o postare pe blogarz.ro in care eu apreciam faptul ca BNR a inceput sa se implice mai mult in jocul acesta pe care partidele il fac in Romania cu bugetele. Si am spus ca face bine ce face BNR-ul, asumandu-si o pozitie care e politica pana la urma. Ei se exprima asupra modului in care sunt distribuite resursele Romaniei. In multe parti au aparut stiri ca Lazaroiu critica BNR. Asta probabil ca a creat anumite nemultumiri la BNR, dar aia era o pozitie strict a mea, personala”, a explicat Sebastian Lăzăroiuu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: