luni

20 mai, 2024

30 septembrie, 2022

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja (foto), va prelua interimar portofoliul Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa.

Anunțul a fost făcut, vineri dimineața, de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Cine ar putea prelua portofoliul Educației

Printre variantele luate în calcul pentru Ministerul Educației se numără Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, sau Marilen Pirtea, deputat liberal, potrivit unor surse citate de Digi24.


Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţie. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. 

Ligia Deca (40 de ani) este consilier prezidențial la Departamentul Educație și Cercetare, potrivit Administrației Prezidenițale.

Ea este doctor în științe politice (Universitatea din Luxemburg, 2016) și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area.


Sorin Costreie este prorector al Universității din București din 2017 și prodecan al Facultăţii de Filosofie în perioada 2016-2017, specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică, potrivit site-ului Universității București.

Totodată, este și conferenţiar la Facultatea de Filosofie a UB, Departamentul de Filosofie Teoreticӑ. El este doctor în filosofie al Universităţii din Bucureşti din 2007. Interesele sale de cercetare acoperă şi logica, filosofia ştiinţei, metafizica, epistemologia, gândirea critică şi istoria filosofiei (în special începuturile filosofiei moderne şi a celei analitice), potrivit prezentării oficiale.

Marilen Pirtea (49 de ani) este deputat PNL de Timiș, la al doilea mandat, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

El este profesor universitar și conducător de doctorate în Finanțe, având și funcția de rector al Universității de Vest Timișoara, pe care a absolvit-o în 1997, specializarea Finanţe-Bănci, potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților.

În 2002 a devenit doctor în economie, cu teza Managementul trezoreriei întreprinderii.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: