joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2013

Gazele naturale pentru populație și industrie se scumpesc în două etape, la 1 iulie şi la 1 octombrie, însă consumatorii non-casnici beneficiază de o creștere de prețuri mai redusă decât cea convenită de guvern cu FMI, potrivit unor modificări de tarife decise vineri de Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Astfel, pentru populaţie, gazele se scumpesc cu 8% de la 1 iulie şi cu 2% de la 1 octombrie.

Pentru clienții industriali, tarifele vor fi majorate cu 3% de la 1 iulie şi cu încă 3% la 1 octombrie.


Creşterea de 3% programată pentru 1 iulie este puţin mai mică faţă de cea de 5% inclusă în calendarul de eliminare a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, datorită evoluţiilor favorabile ale preţului de import şi a necesarului de import pentru acoperirea consumului, a precizat ANRE.

Astfel, pe ansamblul anului 2013, pentru populație, gazele se scumpesc pe ansamblul întregului an cu 10%, respectându-se calendarul de liberalizare a prețurilor asumat față de FMI şi UE.

Pentru clienții non-casnici, prețul gazelor crește cu 11%, scumpirea fiind cu 7 puncte procentuale mai redusă decât era prevăzut în calendarul de liberalizare.

ANRE anunța la 1 februarie 2013 că gazele trebuia să se scumpească de la 1 aprilie cu 5% pentru consumatorii industriali, însă majorarea tarifară nu a mai avut loc.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: