marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 august, 2021

Producătorii chinezi de oţel Ansteel Group şi Ben Gang au anunţat vineri că au început procesul de fuziune a operaţiunilor lor, într-o tranzacţie care va crea al treilea mare producător global de oţel, transmite Reuters, care citează agenţia de presă Xinhua.

Compania de stat Ansteel va prelua o participaţie de 51% în rivala Ben Gang de la autoritatea regională de gestionare a activelor statului chinez, nefiind implicate sume de bani în tranzacţie, în cadrul procesului de restructurare sprijinit de guvernul de la Beijing.


Entitatea rezultată în urma fuziunii, care va păstra numele Ansteel, va avea o capacitate anuală de producţie de 63 de milioane de tone de oţel brut, a informat Xinhua.

Ansteel va deveni astfel al doilea mare producător de oţel din China, şi pe locul trei în lume, în urma firmelor China Baowu Group şi ArcelorMittal, care are sediul în Luxemburg.

Anul trecut, Ansteel a produs 38,19 milioane de tone de oţel brut, în timp ce Ben Gang a fost responsabil pentru 17,36 milioane de tone.

Până în 2025, Ansteel vrea să producă 70 milioane de tone de oţel brut pe an şi să genereze venituri anuale de 300 de miliarde de yuani, echivalentul a 46 miliarde de dolari, precizează Xinhua.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: