joi

18 aprilie, 2024

23 martie, 2021

Preșcolarii și copiii din clasele primare și clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la o mie de locuitori, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Modificarea Ordinului comun al celor miniștri a fost decisă după ce Capitala a trecut pragul de la care începe analizarea eventualei impuneri a lockdown-ului. Autoritățile exclud carantinarea Bucureștiului și intenționează doar introducerea unor noi restricții.

Ministrul Câmpeanu declara luni că școlile ar trebui închise ultimele, pentru a nu genera noi pierderi în educație:

Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.

Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă.

În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.

Părinții refuză testarea elevilor cu simptome – ministrul Educației cere teste noninvazive


Doar 19.000 din totalul de 1.850.000 de teste antigen rapide au fost utilizate în şcoli şi grădiniţe, în cele șase săptămâni de după redeschiderea școlilor cu participare la clasă.

„E clar că ceva nu merge”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu, care consideră că situația este consecinţa reticenţei părinţilor faţă de testele rapide folosite în prezent, pe care mulţi le consideră ca fiind invazive.

Reglementările prevăd testarea elevilor care prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus, dar numai cu acceptul părinților.

„Sunt părinţi care trebuie să-şi dea acceptul şi care nu-şi dau acceptul pentru că le consideră invazive. Soluţia ar fi utilizarea unor teste non-invazive. Am făcut această propunere. Faptul că s-au utilizat 19.000 de teste din 1.850.000, vreme de mai bine de o lună, deja cred că avem o lună şi jumătate de când sunt distribuite aceste teste şi într-o lună şi jumătate s-au utilizat doar 19.000 de teste este total nesemnificativ”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: