luni

17 iunie, 2024

9 iunie, 2020

Școlile românești nu sunt pregătite să primească elevi în condiții de pandemie. Fac față acum, când în bănci stau doar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Însă distanțarea socială nu va mai putea fi respectată din toamnă, în noul an școlar, recunoaște ministrul Educației, Monica Anisie.

În consecință, un scenariu analizat de autorități pentru următorul an școlar, dacă în toamnă ar trebui în continuare păstrată distanțarea socială în sălile de clasă, vizează instalarea de corturi sau containere în curtea școlii, pentru extinderea spațiului în care se desfășoară procesul educațional. Precizarea a fost făcută luni seară, la B1 TV, de către ministrul Educației, Monica Anisie.

„După ce încheiem examenele naționale, trebuie să gândim scenariul pentru noul an. În funcție de evoluția epidemiei la nivelul țării, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi și pentru profesori. Includem între aceste măsuri distanțarea fizică.


Este adevărat, infrastructura școlară la acest moment nu oferă posibilitatea distanțării ca la examenele naționale. Trebuie să ne gândim cum am putea pune în practică o astfel de situație”, a afirmat Monica Anisie.

Ministrul a anunțat că se analizează o serie de variante pentru începutul noului an școlar, una vizând posibilitatea mersului la școală ”prin rotație”, alta extinderea, prin metode provizorii, a spațiilor de învățământ.

Ambele soluții nu rezolvă însă problema programului profesorilor.

„În această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelul din alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi – lipsa infrastructurii. Sunt state în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi și să sperăm că în toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a precizat ministrul Educației.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: