miercuri

24 iulie, 2024

4 noiembrie, 2022

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România în primele nouă luni ale lui acestui an au crescut cu 17,7% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 28,8 miliarde de euro, potrivit celor mai recente cifre ale Biroului Federal de Statistică, transmite AHK România, într-un comunicat.

Anul trecut în primele trei trimestre valoarea schimburilor comerciale se situa la 24,5 miliarde de euro.

Creștere mai mare a exporturilor românești către Germania

Potrivit sursei citate, exporturile Germaniei către România au crescut cu 8,8% și au ajuns la 14,8 miliarde de euro, în timp ce importurile Germaniei din România s-au majorat cu peste 20% în primele nouă luni din 2022, ajungând la 13,1 miliarde de euro.


Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile și pe locul 21 privind importurile, transmite AHK România.

„Datele prezentate arată o dinamică susținută a relațiilor economice bilaterale și reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România”, decalară Sebastian Metz, director general AHK România.

Schimburile comerciale ar putea atinge 40 miliarde de euro

Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanțurilor de aprovizionare, și apartenența la UE și NATO sunt atuuri importante ale României.

“Sperăm că România va reuși să-și materializeze atuurile privind securitatea energetică și aprovizionarea cu energie, respectiv să atragă investiții suplimentare în acest domeniu. Mai mult decât atât, am dori ca aderarea la spațiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă și un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE și că evoluțiile sale pozitive în ce privește integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecință”, mai spune Sebastian Metz.


Potrivit acestuia, comerțul bilateral are un real potențial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 miliarde de euro EUR și astfel maxime istorice în relațiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înființare.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: