luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2019

Șeful serviciului secret al Lituaniei, Darius Jauniskis, a anunțat vineri că doi cetățeni lituanieni condamnați în Rusia pentru spionaj ”au fost redați familiilor lor”, fiind în prealabil eliberați de autoritățile rusești în cadrul unui schimb de spioni.

Potrivit Associated Press, Darius Jauniskis a adăugat că o a treia persoană, Frode Berg, cetățean norvegian condamnat în Rusia la 14 ani de închisoare pentru spionaj, a făcut parte din înțelegere.

Premierul norvegian Erna Solberg a anunțat, tot vineri, că Frode Berg se află în grija autorităților norvegiene din Lituania.

Foarte puțin înaintea acestor anunțuri a fost publicată informația că președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a grațiat doi cetățeni ruși, condamnați pentru acțiuni de spionaj.

Parlamentul lituanian a aprobat, săptămâna trecută, un proiect care oferă președintelui țării dreptul de a grația persoane condamnate pentru spionaj.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: