duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 noiembrie, 2015

vladimir putinLiderii occidentali care s-au întâlnit în marja summitului G20 desfășurat săptămâna trecută în Turcia au fost de acord să prelungească cu șase luni, până în iulie anul viitor, sancțiunile împotriva Rusiei pentru acțiunile acesteia în Ucraina, a declarat Reuters un diplomat european cu rang înalt.

Decizia a fost luată în pofida apelurilor la o colaborare mai strânsă cu președintele Vladimir Putin în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, lansate de Franța  după atentatele care au avut loc la 13 noiembrie la Paris, soldate cu moartea 130 de persoane.

Președintele american, Barack Obama, cancelarul german, Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, cel italian, Matteo Renzi, și ministrul francez de externe, Laurent Fabius, care l-a reprezentat la summit pe președintele francez, François Hollande, au avut o scurtă întâlnire aproape de încheierea summitului G20 de la Antalya.


Diplomatul a afirmat că liderii occidentali au ajuns la concluzia că este important să se mențină presiunea asupra Rusiei înainte de alegerile programate în estul Ucrainei.

„Alegerile din Ucraina cântăresc greu. Avem șansa să obținem ce ne dorim numai dacă jucăm cartea sancțiunilor. Sancțiunile financiare trebuie să rămână în vigoare până la sfârșit”, a declarat diplomatul sub protecția anonimatului, din cauză că acordul a fost confidențial.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: