Cele 6 bombe care au aruncat în aer deficitul pe ultima sută de metri

Deficitul de 4,4% din PIB, aprobat de guvern joi seară la ultima rectificare, este rezultatul unei construcții bugetare făcute în martie 2019 de către guvernul… Mai mult›
28.11.2019
Germania, în criza psihologică dintre post-naționalism și ”Germany-first”: interviu cu Jan Techau

Textul de mai jos e o scurtă înșurire de fragmente din interviul acordat CRONICILOR Curs de Guvernare de Jan Techau – directorul Programului Europa de… Mai mult›
28.11.2019
Starea Sănătății în UE 2019 / Problema României: Dependența de serviciile spitalicești, cauza principală a ineficienței sistemului

Cheltuielile pentru sănătate ale României au atins un minim istoric și sunt cele mai mici din UE, atât pe cap de locuitor, cât și ca… Mai mult›
28.11.2019
Experiența finlandeză – mic curs de civilizare digitală. Ce ar fi trebuit să facă ANAF pentru informatizare, transparență, eficiență

România a ratat ocazia de a avea un sistem modern, informatizat, de colectare a taxelor, deși s-a bucurat atât de expertiză din partea Băncii Mondiale… Mai mult›
28.11.2019

Samsung: Cel puțin 17 miliarde de dolari pierderi după oprirea producției la Note 7. Companiile aeriene către pasageri: Închideți telefoanele Samsung
de Iulian Soare 11.10.2016
Samsung renunță total la Galaxy Note 7 din cauza unor defecte la baterie, mișcare ce ar putea să coste compania sud-coreeană cel puțin 17 miliarde de dolari.
Modelul, unul din gama de vârf și cu un preț de 882 de dolari, este retras la mai puțin de două luni de la lansare (pe 19 august) și va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai mari eșecuri ale unor companii celebre.
Firma este silită să renunțe la producția Note 7, după ce vânzările au fost total compromise de cele două valuri de incidente – după primele baterii arse sau explodate, Samsung a rechemat la începutul lui septembrie aproximativ 2,5 milioane de astfel de device-uri, însă apariția defecțiunii și la telefoanele înlocuite pune capăt definitiv acestui model.
Cele 19 milioane de exemplare Note 7 pe care Samsung plănuia să le producă pe această gamă, înseamnă pierderi de 17 miliarde de lei, explică un analist de la credit Suisse, citat de Reuters.
Pierderile totale vor fi însă mult mai ridicate, iar marți la prânz, acțiunile Samsung înregistraseră deja un recul de 4,82% la bursa de la Seul, ceea ce înseamnă o diminuare a valorii de piață a companiei cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).
Suma este cu mult pste cele 5 miliarde dolari pierderi estimate inițial, pentru cazul în care lucrurile ar fi funcționat impecabil după rechemarea celor 2,5 milioane de device-uri.
Afectarea imaginii mărcii s-ar putea transfera și asupra altor modele, ceea ce va duce la o creștere a pierderilor.
În plus, eșecul Samsung va avea impact asupra economiei Coreei de Sud. Ministrul finanțelor, Yoo Il-ho, și-a declarat deja îngrijorarea: “În acest moment nu putem estima impactul pe termen lung. Este problema companiei, guvernul nu poate interveni”, a spus ministrul, care a completat că abandonarea modelului “va avea un impact negativ asupra exporturilor”.
Noul anunț în avion: “Treceți pe fly mode. Dacă aveți Note 7, închideți-l!”
Marți, ministrul sud-coreean al transporturilor a cerut populației să nu utilizeze și să nu încarce Note 7 atunci când se află la bordul avionului, iar mai multe companii aeriene din întreaga lume au interzis și el folosirea acestor device-uri în timpul călătoriilor.
Samsung le-a transmis tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și pe cele înlocuite.
De asemenea, compania a transmis marți lumii întregi: “Consumatorii care dețin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul și să înceteze să îl mai utilizeze”.
De altfel, după incidentul cu exemplarul care a explodat pe cursă aeriană internă din SUA și care a panicat echipaj și pasageri (au crezutcă este un atentat terorist), majoritatea liniilor aeriene și-au adaptat anunțul pentru pasageri: “Treceți pe fly mode. Dacă aveți Note 7, închideți-l!”
Samsung (care înseamnă în coreeană trei stele) a fost înființat în 1938 și vindea la vremea aceea pește, fructe și legume. Acum este unul dintre cele mai mari chaebols, conglomerate conduse de o familie. În 2014, activele totale ale grupului Samsung erau de 529,5 miliarde dolari.