sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2019

Guvernul Ludovic Orban va finaliza până la sfârșitul lunii noiembrie proiectul pentru majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2020, a anunțat luni șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost analizată propunerea fostului guvern și s-au evaluat consecințele pe mai multe planuri privind impactul acestei creșteri pentru sectorul economic, pentru sectorul public și în continuare se vor face analize privind modul cum trebuie aplicată această măsură fără a afecta profitabilitatea companiilor și fără a afecta activitatea economică din mediul privat”, a declarat Ionel Dancă.

Nu se știe exact care va fi valoarea creșterii, acest lucru urmând să fie stabilit doar după analizele privind impactul măsurii, analize ce au fost deja demarate, și după discuții cu partenerii sociali. Patronatele sunt așteptate să-și expună punctul de vedere, fiind important ca majorarea să poată fi suportată de firme, a explicat Ionel Dancă.


Impactul va fi calculat atât asupra economiei, cât și asupra aparatului bugetar și vor exista mai multe scenarii, urmând să fie ales cel considerat cel mai potrivit. Adoptarea va avea loc la sfârșitul lunii, pentru ca firmele să-și poată elabora planurile pentru anul viitor.

Se va analiza nivelul de creștere economică, creșterea de productivitate și indicele de inflație, acoperirea inflației fiind obiectivul de bază.

Nu se ia în calcul varianta reducerii contribuțiilor, așa cum au propus sindicatele, însă Ionel Dancă nu a exclus apariția subiectului în discuțiile cu partenerii sociali.

Reamintim că fostul Executiv, condus de Viorica Dăncilă, a lăsat la Palatul Victoria un proiect pentru creșterea cu 100 de lei a salariului minim general și cu aproximativ 150 de lei a celui pentru angajații cu studii superioare.


Proiectul a făcut parte din temele electorale ale PSD, iar PNL nu îl poate ignora într-un an cu alegeri locale și parlamentare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: