luni

27 mai, 2024

6 aprilie, 2020

Lucrările de reabilitare a Cazinoului Constanța vor fi demarate pe 15 aprilie, a anunțat ministrul dezvoltării, marți, în ședința de Guvern.

”Am obținut autorizația de construire vineri, azi s-a plătit taxa la ISC de 0,01. Pe 15 aprilie vom da, cel mai târziu, ordinul de începere a acestor lucrări. Ne ținem de investițiile publice și de termenele propuse”, a declarat Ionuț Ștefan, ministrul Lucărilor publice şi Dezvoltării, la începutul ședinței executivului.
Licitații și contestațiile la lucrările de restaurare au început în urmă cu 8 ani, procedurile fiind tergiversate din cauza sistemului prin care se fac în România lucrările publice. 

Ionuț Ștefan a precizat totodată că investițiile publice sunt în grafic, dând drept exemplu situația încasărilor de fonduri europene din Programul Operațional Regional, care au înregistrat o creștere de 11,9% în primele trei luni ale anului.

(Citiți și: ”Cum deblocăm România licitațiilor: studiu de caz – cazinoul din Constanța. 8 ani, 6 licitații, nicio bidinea de var”)


În primele două luni din 2020, investițiile realizate exclusiv din fonduri de la bugetul statului au însumat 1,8 miliarde de lei, în creștere cu 160% față de aceeași perioadă din 2019.

Cheltuielile aferente unor proiecte finanțate din fonduri europene au fost de 2,7 miliarde de lei, cu 9,6% mai mari decât în primele două luni ale anului trecut, reiese din datele Ministerului Finanțelor Publice (MFP).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: