marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2015

aglomeratie
Aglomeraţie la graniţa sârbo-croată

Aproximativ 10.000 de imigranţi au pătruns pe teritoriul Macedoniei sâmbătă şi duminică, anunţă autorităţile de la Skopje, citate de site-ul agenţiei AFP.

„Începând de sâmbătă seară, în Macedonia au fost înregistraţi aproximativ 10.000 de imigranţi”, a comunicat Poliţia macedoneană.

Cifrele au fost confirmate de filiala locală a Crucii Roşii şi de alte organizaţii nonguvernamentale.


Jasmin Redzepi, un reprezentant al organizaţiei Legis, a afirmat că „cifrele ar putea fi chiar mai mari”. La începutul lunii septembrie, în Macedonia s-a înregistrat un record de 12.000 de imigranţi ajunşi în doar 24 de ore.

O situaţie similară este semnalată şi în Serbia, unde luni se află alte aproximativ 10.000 de migranţi care nu mai pot înainta spre vest din cauza graniţei închise cu Ungaria şi a controalelor severe de la graniţa cu Croaţia.

bottleneck
Blocaje pe ruta Balcanilor de Vest

“Sunt peste 10.000 de refugiaţi din Siria. Problema e simplă- când pui stavile în calea şuvoaielor rişti să provoci inundaţie undeva. Asta se petrece acum în Serbia. Există  o lipsă acută de pături, de mâncare, nu avem mai nimic”, afirmă purtătorul de cuvânt al UNHCR, Melita Sunjic, citată de Guardian.

Refugiaţii aflaţi la graniţa cu Croaţia sunt opriţi de poliţia croată din cauză că taberele de refugiaţi din această ţară sunt pline. În vestul Croaţiei, aproximativ 2.000 de oameni au petrecut noaptea de duminică spre luni în garnituri de tren staţionate lângă frontiera cu Slovenia, stat care nu mai permite accesul refugiaţilor pe teritoriul său.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După ce Ungaria a închis graniţa cu Croaţia în noaprea de vineri spre sâmbătă, fluxul de migranţi a fost dirijat prin Slovenia, către Austria şi Germania, destinaţii favorite ale migranţilor. Slovenia a instaurat o limită zilnică de maximum 2.500 de persoane pe care le primeşte zilnic, anunţând că va găzdui atâtea persoane câte pot ieşi din ţară către Austria.

Slovenia susţine că Austria acceptă 1.500 de persoane, cu mult mai puţin decât primea din Ungaria, afirmă Guardian.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: