miercuri

22 mai, 2024

21 septembrie, 2022

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, anunță pe Twitter Emmanuel Grynszpan, jurnalist Le Monde. Doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării pot călători în afara granițelor Rusiei.

În lipsa unei interdicții oficiale, general-colonelul în retragere Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru Apărare al Dumei de Stat de la Moscova, i-a sfătuit pe cetățenii ruși să nu călătorească în străinătate și nici măcar să nu se deplaseze prin țară, potrivit Meduza – site web interzis în Rusia.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a decretat miercuri dimineață mobilizarea parțială a rezerviștilor și a celor cu pregătire militară, pentru a stopa contra-ofensiva armatei Ucrainei de recuperare a teritoriilor ocupate în urma invaziei declanșate de Rusia în 24 februarie.

Rușii fug de mobilizare


Anunțul nu a fost primit cu entuziasm de bărbații din Rusia. Site-ul căilor ferate rusești se blochează în mod repetat din cauza numărului mare de solicitări. Sute de mii de bărbați vor să cumpere bilete, pentru a pleca din localitățile lor.

Un canal de Telegram specializat în călătorii raportează cazuri în care bărbați ruși au fost întorși de la graniță de polițiștii de frontieră.

Sky News notează că prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut, altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin.

Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă spre orașe precum Istanbul și Belgrad din Moscova se numără printre cele căutate.


Cei care au mai mulți bani, scrie Digi24, apelează la companii străine de aviație și pleacă din Rusia spre Turcia, Egipt și Thailanda, pentru a sta acolo în perioada mobilizării.

Marți seară, în jurul miezului nopții, analistul Konrad Muzyka a distribuit o imagine care arată că zborurile pentru miercuri costă 80.000 de ruble, ceea ce înseamnă puțin sub 1.200 de lire sterline.

Moscow Times scrie că biletele de avion către Turcia Georgia și Armenia nu au mai fost disponibile la vânzare la câteva minute după anunțul făcut de Vladimir Putin.

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În discursul său către națiune, Vladimir Putin a precizat că mobilizarea acestor forțe civile este efectivă începând cu ziua de azi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: