joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2011

Rusia și Alianța Nord-Atlantică nu au ajuns la un acord privind amplasarea scutului antiracheta în Europa, iar Moscova continuă sa ceara garanții scrise că sistemul de aparare nu este indreptat impotriva sa, a informat vineri InfoRusia.

De asemenea, Rusia insistă asupra propriului scut, care va fi instalat la Kaliningrad, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, la finalul Summitului NATO-Rusia, că divergențele pe tema apărării antirachetă continuă, dar că există un acord asupra necesității de a continua discuțiile.

Rasmussen a mentionat, de asemenea, că, în cazul în care se va ajunge la un acord pe tema scutului antirachetă, relația NATO-Rusia va fi la un nou nivel.


Moscova a decis, la sfarsitul lunii noiembrie, să-și activeze sistemul antirachetă de la Kaliningrad, enclava rusă situată lângă Uniunea Europeană.

Rusia a explicat ca este vorba despre un răspuns la „amenințările” reprezentate de scutul NATO, dând asigurări că dialogul va continua.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: