duminică

28 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2023

Rusia a anunțat joi că închide Consulatul Suediei la Sankt Petersburg și propria sa misiune consulară din Göteborg. Reuters anunță că odată cu decizia de a închide reprezentanța suedeză, Rusia expulzează și cinci diplomați suedezi într-o mișcare de răspuns după ce Stockholm a expulzat luna trecută cinci ruși.

Ministerul suedez de Externe a anunțat în luna aprilie că a expulzat diplomați ruși din cauza problemelor de spionaj. Ministerul rus de Externe a numit expulzările ”un pas în mod deschis ostil”.

MAE rus avizase anul trecut, în septembrie, deschiderea unui consulat al Suediei în St. Petersburg.


Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a declarat joi că vestea este „foarte regretabilă” și constituie „o confirmare suplimentară a dezvoltării politice negative din Rusia, a izolării internaționale a acestei țări”.

„Rusia a ales să expulzeze diplomații suedezi care au acționat în cadrul Convenției de la Viena și au desfășurat activități diplomatice obișnuite în Rusia. De asemenea, regretăm profund anunțul Rusiei despre Consulatul General de la Sankt Petersburg”, a spus Tobias Billstrom.

Relațiile dintre cele două țări s-au înrăutățit semnificativ de când Suedia și-a anunțat, anul trecut, intenția de a se alătura NATO după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Rusiei admite că relațiile sale cu Suedia „au atins un nivel scăzut fără precedent”.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: