Rusia / Conturile lui Alexei Navalnîi au fost blocate, apartamentul din Moscova pus sub sechestru - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Rusia / Conturile lui Alexei Navalnîi au fost blocate, apartamentul din Moscova pus sub sechestru

25 septembrie, 2020

Conturile bancare ale lui Aleksei Navalnîi sunt blocate, iar apartamentul său din Moscova este pus sub sechestru, a anunțat Kira Yarmysh, purtătorul de cuvânt al opozantului rus, potrivit BBC. „Au confiscat bunurile și apartamentul unei persoane aflate în comă”.

Activele liderului opoziţiei ruse au fost blocate pe 27 august, în cadrul unei proceduri judiciare lansate de către un apropiat al Kremlinului.

O instanţă judiciară rusă a decis în octombrie 2019 că Aleksei Navalnîi şi asociaţii săi trebuie să achite daune în valoare de 1,4 milioane de dolari într-un proces de calomnie. Decizia de blocare a activelor a fost luată în timp ce Aleksei Navalnîi era internat în Germania, după ce a fost otrăvit în Rusia.


Rivalul lui Putin a realizat un material video în care punea sub semnul întrebării calitatea produselor companiei lui Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, după ce un focar de toxiinfecție alimentară a izbucnit în școlile din Moscova, în 2018. Dar în octombrie 2019, o instanță i-a ordonat lui Navalnîi să șteargă videoclipul și să plătească 88 de milioane de ruble drept despăgubire pentru calomnie, motivând că a cauzat daune morale companiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna august, Prigojin declarase că: „dacă Navalnîi îşi dă sufletul lui Dumnezeu, nu am intenţia să-l persecut în această lume (…) Dacă va trăi, va trebui să răspundă cu toată rigoarea legii ruse”.

Evgheni Prigojin deține firma de catering Concor care a lucrat pentru Kremlin. Omul de afaceri este suspectat de legături cu o „fermă de troli” pe care Washingtonul o acuză de ingerinţă electorală, precum şi de implicare în grupul de mercenari Wagner.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr