duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2022

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a promis omologului său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei reuniuni de sâmbătă, sisteme de rachete Iskander-M, capabile să transporte focoase nucleare, potrivit unui anunţ făcut de ministerul de externe de la Moscova, citat de Reuters.

“Vom transfera Belarusului sisteme de rachete tactice Iskander-M, care pot utiliza rachete balistice sau de croazieră, în versiunile lor convenţională şi nucleară”, se arată într-un rezumat al întâlnirii.

Iskander-M este un sistem mobil de lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de până la 500 km. Rachetele sale pot purta încărcătură convenţională sau focoase nucleare.


În timpul întâlnirii care a avut loc la Sankt Petersburg, Lukaşenko s-a arătat îngrijorat cu privire la politicile “agresive”, “confruntaţionale” şi “respingătoare” ale vecinilor săi Lituania şi Polonia.

El i-a cerut lui Vladimir Putin să ajute Minskul cu un “răspuns proporţional” la ceea ce el a afirmat a fi zboruri ale unor avioane NATO cu armament nuclear în apropierea graniţelor Belarusului.

“Minskul trebuie să fie pregătit pentru orice, chiar şi folosirea de armament serios pentru a ne apăra patria de la Brest la Vladivostok”, a spus el, punând Belarusul şi aliatul său apropiat, Rusia, sub o singură umbrelă.

“Multe (avioane) Su-25 sunt în serviciu în armata belarusă. Ele ar putea fi îmbunătăţite în mod adecvat. Această modernizare trebuie realizată în uzine de avioane din Rusia şi antrenamentul personalului să înceapă în acord cu aceasta”, a răspuns preşedintele rus, după ce Lukaşenko i-a cerut să “adapteze” avioanele capabile să transporte arme nucleare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: