marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2021

Prezența aviației militare a Rusiei a fost semnalată în baza siriană începând cu 2016

Rusia a anunțat marți că are în premieră capacitatea de a opera bombardiere nucleare cu rază lungă de acțiune de la baza sa aeriene din Siria, extinzându-și astfel capabilitățile militare în noi regiuni, relatează Reuters.

Moscova desfășoară operațiuni de la baza aeriană Hmeymim de pe coasta de la Mediterană a Siriei de unde a lansat atacuri aeriene în trecut pentru a susține forțele președintelui Bashar al-Assad.

Ministerul rus al apărării a anunțat într-un comunicat emis marți că trei bombardiere de rază lungă Tu-22M3 au zburat la Hmeymim și că pistele bazei aeriene au fost prelungite și modernizate pentru a permite operarea acestui tip de avioane.


Bombardiele recent sosite la Hmeymim ar urma să desfășoare exerciții în noi zone de deasupra Mării Mediterane și apoi să se întoarcă la bazele lor aeriene permanente din Rusia, precizează comunicatul ministerului rus al apărării.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Vladimir Putin a ratificat în octombrie 2016 un acord cu guvernul sirian care se permite Rusiei să utilizeze pe termen nedefinit baza aeriană Hmeimi. Baza aeriană Hmeimin era folosită în mod curent de aviația rusă pentru lansarea de atacuri împotriva forțelor opozante regimului Bashar al-Assad.

Baza a fost construită de Rusia începând cu septembrie 2016, la scurt timp după ce armata rusă a început intervențiile militare în Siria.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: