sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 iunie, 2019

Compania rusă de transport feroviar RZD a comandat de la Siemens and Ural Locomotives alte 13 trenuri de mare viteză Velaro printr-un contract de 1,1 miliarde de euro, care include şi mentenanţa pe 30 de ani.

Siemens and Ural Locomotives este o societate mixtă (joint venture) formată de Sinara Group şi Simens, potrivit railjournal.com

Trenurile Velaro (redenumite în Rusia „Sapsan – Şoimul călător”) sunt special proiectate pentru temperaturi extreme de la -40 la +40 °C şi adaptate la ecartamentul liniilor feroviare ruse de 1520 mm.


Trenurile Sapsan sunt echipate cu sistemul de control rus, u o capacitate de 550 de pasageri fiecare în 10 vagoane şi vor circula pe linia Moscova – St Petersburg ai cărei 650 km vor fi făcuți în 3 ore și jumătate (fără oprire), de aproape 3 ori mai puțin față de trenurile clasice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Călătoria este însă și de trei ori mai scumpă la rezervări cu două săptămâni înainte și de circa 10 ori la o rezervare cu o zi înainte.

Primele opt trenuri au fost comandate de RZD în 2006, altele opt în 2011. În varianta Sapsan trenurile de mare viteză circulă din 2009 între cele mai mari două orașe rusești.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: