vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2018

Guvernul Dăncilă trebuie să fie lăsat să-și facă treaba, pentru că oricum e mai bun decât fostul guvern Cioloş. E replica pe care ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a dat-o marți preşedintelui Klaus Iohannis.

În apărarea sa și a întregului guvern, Rovana Plumb a precizat că, în primul trimestru al acestui an, România are o creştere cu 44% a gradului de absorbţie a fondurilor europene.

„Iohannis mimează îngrijorarea, pentru că altfel s-ar fi sesizat şi în 2016 în timpul guvernării Iohannis-Cioloş, când absorbţia fondurilor europene era 0%. De aici şi numele Guvernului Cioloş – Guvernul zero barat. Am reuşit să transformăm acel zero barat al domnului Cioloş în 16%, faţă de media europeană de 18%.(…) Pentru mine este chiar de neînţeles modul în care domnul preşedinte a vorbit despre evoluţia fondurilor europene în acest an în primul trimestru, pentru că în primul trimestru al acestui an, per total fonduri europene, avem o creştere cu 44% mai mare decât în anul precedent.


Nu vreau să intru într-o polemică, însă aceste conflicte, această încrâncenare politică nu ajută cu nimic la bunul mers de care avem cu toţii nevoie, la bunul mers al României. Eu cred că ar imperios necesar, ca să îl citez pe domnul preşedinte Iohannis, ca Guvernul să fie lăsat să îşi facă treaba”, a spus Rovana Plumb, citată de Digi24.

(Citiți și: ”9 observații de neignorat privind execuția bugetară pe T1. Falsa dilemă a alegerii între salarii și investiții ”)

„Doamna premier Viorica Dăncilă a avut mereu o atitudine constructivă faţă de domnul preşedinte Iohannis, s-a purtat mereu cu decenţă şi eleganţă, asta pentru că noi am înţeles încă de la bun început că romanii s-au săturat de conflicte. Românii vor să ne vadă că lucrăm împreună pentru ei şi pentru români. Şi acest lucru îl vom face în continuare”, a adăugat ministrul fondurilor europene.

Președintele Klaus Iohannis a spus luni că fondurile europene sunt pe lista eșecurilor PSD.

„Pe partea de venituri suntem cu 37% sub valoarea programată. La cheltuieli suntem la 43% sub valoarea programată. Este inadmisibil ca aceste fonduri europene să nu facă parte din priorităţile guvernului, dar ce să ne mirăm, PSD are tot felul de priorităţi: lupta cu BNR, lupta cu investitorii, cu multinaţionalele, numai cu fondurile europene nu prea se luptă, că dacă s-ar lupta în interesul românilor ar trage banii şi ar realiza investiţii”, a spus președintele Iohannis în declarația făcută luni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: