Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că noul guvern ar trebui să conțină mai puţine ministere.
Ideea lansată de Sorin Grindeanu poate avea două consecințe:
fie va prelungi negocierile din Coaliție, complicându-le cu discuții despre o nouă structură de guvern, iar rotativa nu se va mai produce luna aceasta,
fie va opri orice discuții privind schimbul de ministere și totativa se va produce conform calendarului, în preajma datei de 25 mai.
În cadrul unei conferințe de presă organizate la Constanța, ministrul Transporturilor a fost întrebat dacă este dispus să reducă numărul secretarilor de stat din Ministerul Transporturilor. Răspunsul lui Sorin Grindeanu a fost neașteptat:
“Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţin ministere, nu doar mai puțini secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care i l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor.
Este punctul meu de vedere: sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat. Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere. E punctul meu de vedere şi îl spun public, l-am spus şi colegilor mei.
Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru.
Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din guvern dacă aş da un exemplu sau altul acum de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a afirmat Sorin Grindeanu.
De la deschiderea discuțiilor privind schimbarea premierilor, Marcel Ciolacu insistă să îl păstreze pe Sorin Grideanu la Ministerul Transporturilor. La rotativă, potrivit acordului de coaliție, PSD ar urma să cedeze Transporturile și să preia Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
***
Un răspuns
E subtire cu reducerea numarului de ministere.
Ceea ce înfurie o parte insemnata a electoratului sunt trei aspecte:
1.
Pensiile speciale s-au înmulțit spectaculos, cu mult dincolo de cei în cazul cărora chiar există o justificare pentru ele.
Politicul a făcut din ele o recompensă pe bani publici pentru tot soiul de categorii funcționărești și tot felul de asimilați care nu îndeplinesc rațiunile pentru care au apărut aceste pensii.
2.
Serviciile prestate societății de cei care beneficiază de aceste pensii sunt ff proaste și cetățenii sunt tot mai nemulțumiți de ele.
Aceste pensii nu sunt recompense corecte pentru serviciul adus societății, ci simple privilegii.
3.
Au apărut tot felul de excese și în ceea ce privește vârsta de pensionare, și în ceea ce privește modul de calcul și cuantumul pensiilor speciale, care au ajuns, în multe cazuri, să fie, de neimaginat, mai mari decât ultimele salarii ale titularilor.
Această situație nu mai poate continua pentru că societatea nici nu și-o mai permite financiar, nici nu o mai suportă moral.
Metastaza societatii rezida si din faptul ca decidentii sunt lasi si incapabili sa eutanasieze pensiile speciale.
Astept lebada neagra!😡