duminică

28 aprilie, 2024

16 martie, 2024

Românii au câştigat anul trecut 170 de milioane de dolari din investițiile în criptomonede, ţara noastră numărându-se printre cele care au obţinut cele mai mici venituri din cripto. Țara noastră situându-se la un nivel similar cu ţări precum Kazakhstan, Malaezia, Belgia şi Suedia.

România se numără printre ţările care au obţinut printre cele mai mici venituri anul trecut din cripto, conform unei analize realizate de Chainalysis, citate de News.ro.

De departe, cei mai mulţi bani au ajuns la investitorii americani, care au câştigat 9,36 de miliarde de dolari, urmaţi de britanici, vietnamezi şi chinezi.


În total, investitorii din toată lumea au câştigat anul trecut 37,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un progres important faţă de 2022, când au fost pierdute 127,7 miliarde de dolari.

Vârful a fost stabilit în 2021, când au fost câştigaţi din cripto 159,7 miliarde de dolari.

Valoarea Bitcoin a coborât vineri cu 5.000 de dolari

Valoarea Bitcoin a coborât vineri cu aproximativ 7%, de la nivelul de 72.000 de dolari atins joi, la 67.000 de dolari, potrivit datelor Coin Metrics, relatează Reuters.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat scăderea bitcoin, care se tranzacţionează 24 de ore pe zi. Bitcoin este încă în creştere cu aproximativ 57% în acest an, iar scăderea începută din timpul nopţii de joi spre vineri a avut loc de la maxime aproape record.


Criptomoneda a crescut în ultimele luni, în parte datorită anticipării şi apoi a cererii din partea noilor ETF-uri pentru bitcoin care au fost lansate în SUA în ianuarie.

”Cred că este o mişcare sănătoasă. Înlăturăm o parte din pârghia care s-a acumulat în sistem”, a spus CEO-ul Crypto.com Kris Marszalek la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC, adăugând că presiunea de vânzare vine probabil de pe piaţa de opţiuni.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: