Proporția americanilor care dețin criptomonede a ajuns la 24% și a depășit-o pe cea a deținătorilor de conturi de economii în instituțiile financiare (23%). Amploarea fenomenului atrage în joc și Bursa din New York.
Proporția globală a deținătorilor de criptomonede era tot de 24% în decembrie, în creștere de la 22% în iulie, potrivit unui sondaj al firmei de consultanță Morning Consult, ale cărei soluții sunt folosite de jumătate din liderii din Fortune 500.
Țările latino-americane au proporții de deținători de criptomonede peste media globală.
Dintre țările europene se remarcă Spania (de asemeni peste media globală), Germania și Marea Britanie, unde s-au înmulțit amatorii de criptomonede în decembrie față de iulie, dar și Franța.
Milenialii sunt cei mai activi
Circa 48% dintre milenialii din SUA aveau criptomonede în decembrie, în creștere de la 30% în iunie. Dintre toți adulții, 20% erau deținători de criptomonede.
Utilizarea de către mileniali a serviciilor financiare alternative precum criptomonedele, se poate datora faptului că aceștia au scoruri de bunăstare financiară „constant mai mici decât media națională”, potrivit raportului Morning Consult.
Totuși, 25 % dintre milenialii deținători de criptomonede câștigă peste 100.000 de dolari anual.
Deținătorii de criptomonede apelează de obicei la mai mulți furnizori de servicii financiare și sunt adepții băncilor digitale.
Bursa din New York își face marketplace pentru NFT și criptomonede
The New York Stock Exchange (NYSE) a depus o cerere de înregistrare a mărcii NYSE pentru un marketplace unde să se tranzacționeze active non-fungibile (non-fungible tokens, NFT) și criptomonede, potrivit Reuters.
Atracția pentru criptomonede s-a extins annul trecut și asupra NFT-urilor, o formă de active speculative stocate prin tehnologia blockchain și care sunt associate unor diferite tuipuri de fișiere (fotografii, înregistrări audio, videoclipuri).
Platformele mari de tranzacții NFT valorează miliarde de dolari.
Printre fanii NFT se numără fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, și marele sprinter jamaican, Usain Bolt.
Companiile implicate în acest sector au fost susținute și de nume grele precum Microsoft Corp și SoftBank Group Corp.