miercuri

28 februarie, 2024

10 mai, 2022

În această săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş (foto), va merge la Bruxelles să clarifice mai multe aspecte legate de apelurile de proiecte care vor fi lansate în următoarea perioadă, în valoare de peste 13,8 miliarde de euro. Este cea mai mare tranşă de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani, de când sunt administrate fondurile europene, potrivit declarației ministrului.

„Scopul delegaţiei pe care o avem la Bruxelles este de a clarifica demersurile pe care în această perioadă le facem pentru ceea ce înseamnă milestone-urile aferente trimestrului II din 2022. Este un trimestru mai complicat din punct de vedere al acestor milestone-uri pe care le avem de îndeplinit”, a declarat Marcel Boloș, citat de Agerpres.

Din cele 69 de apeluri de proiecte din 2022, 58 au termen în trimestrul 2. „Asta înseamnă că fiind milestone, Comisia Europeană îl preia în verificare, prin urmare ghidul solicitantului, potrivit PNRR-ului, trebuie să treacă prin filtrul de avizare al nostru şi al CE”, a explicat ministrul.


Potrivit sursei citate, o parte din aceste apeluri de proiecte au nevoie şi de scheme de ajutor de stat, iar în aceste condiţii ghidurile solicitantului vor fi trimise Comisiei Europeană către avizare.

Ghidurile solicitanților trimise la Bruxelles

„Ca să nu ne blocăm în activitatea aceasta care priveşte lansarea de apeluri de proiecte preferăm să avem o discuţie cu dumnealor ca să ştie că în următoarea perioadă, probabil că va fi mai şi iunie, vom trimite aceste ghiduri ale solicitantului la Comisie, pentru a avea loc o avizare din partea dumnealor şi cumva să ne corelăm, pentru că este vorba despre 13,8 miliarde de euro pe care noi îi lansăm sub forma de apeluri de proiecte – cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte din cei 14 ani de când gestionăm fonduri europene”, a subliniat Marcel Boloş.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a informat luni că Marcel Boloş va merge în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii referitoare la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El a precizat că a avut loc, luni, o şedinţă a Comitetului interministerial de coordonare a PNRR care a analizat stadiul implementării jaloanelor şi ţintelor asumate.

„Avem o delegaţie pe care o va conduce domnul ministru Boloş săptămâna aceasta şi se va deplasa la Bruxelles, astfel încât să putem să avem toate elementele clarificate şi să fim în măsură, aşa cum ne-am angajat, ca, până la finele lunii iunie, să pornim cele 57 de apeluri din 69 câte avem în portofoliu.


„Ca atare, există mecanismele şi procedurile create, astfel încât să putem să accesăm aceste fonduri care, aşa cum spuneam, sunt o foarte bună şi mare oportunitate pentru noi să putem să continuăm să ne dezvoltăm aşa cum aşteaptă cetăţenii de la noi”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern de luni

***

Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: