Datele publicate marţi de Eurostat arată că românii sunt cei mai puţini consumatori de fructe şi legume din UE, scrie Agerpres.
În medie, peste jumătate din populaţia UE (55%) a raportat că în 2019 a consumat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi.
În rândul statelor membre UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi a fost raportat în Irlanda (33% din populaţie), Olanda (30%), Danemarca (23%) şi Franţa (20%).
La polul opus, în România doar 2% din populaţie mănâncă zilnic cel puţin cinci porţii de fructe şi legume, fiind precedată de Bulgaria şi Slovenia (ambele cu 5%) şi Austria (6%).
Eurostat susține că, consumul zilnic de fructe şi legume este mai ridicat în rândul femeilor decât al bărbaţilor: în medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat între una şi patru porţii de fructe şi legume pe zi, faţă de 51% în cazul bărbaţilor.