miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 aprilie, 2014

România va înapoia 4,24 milioane de euro primite în cadrul politicii agricole comune (PAC), din cauza controalelor efectuate în mod parţial şi a deficienţelor depistate în sistemul de sancţiuni, a anunţat vineri Comisia Europeană.

CE a cerut vineri restituirea a 315 milioane de euro, de la 11 state membre, bani cheltuiţi incorect, după cum s-a constatat în cadrul procedurii de verificare şi închidere a conturilor pentru politica agricolă a UE.

„Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările UE sau pentru că procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare”, explică un comunicat al CE.


România figurează printre aceste state, cu suma de 4,2 milioane de euro, cât rezultă după luarea în considerare a corecţiilor anterioare care se suprapun și a sumelor deja recuperate de Comisie.

Este vorba despre corecţii aplicate după verificarea conformității conturilor FEGA și FEADR, pe ecocondiţionalitate, din cauza nedefinirii „anumitor GAEC, a controalelor efectuate în mod parţial şi a deficienţelor din sistemul de sancţiuni”.

Celelalte 10 state cărora li se cere returnarea unor sume sunt: Danemarca, Germania, Grecia, Spania, Franța, Italia, Portugalia, Slovenia, Finlanda și Regatul Unit.

Cele mai semnificative corecții individuale sunt aplicate Franţei – 237,83 milioane de euro pentru deficiențe privind alocarea de drepturi la plată, Portugaliei – 12,04 de milioane de euro pentru deficiențe privind ecocondiționalitatea, şi Franţei – 10,03 milioane de euro pentru deficiențe în cadrul măsurii privind tinerii fermieri și în controalele împrumuturilor subvenționate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: