duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2016

internet bankingPoliția română, în colaborare cu agenții judiciare europene, au anihilat o rețea de fraudă pe internet, acuzată de furtul a milioane de euro, au anunțat joi seara oficiali europeni.

Potrivit unui comunicat emis în comun de Europol și Eurojust, 12 membri ai rețelei au fost arestați joi după razii efectuate la 64 de domicilii, într-o acțiune derulată de Poliția română cu sprijinul agențiilor europene citate.

Potrivit informațiilor comunicate, rețeaua, care ar fi fost formată în 2012, este suspectată de furtul a 4,5 milioane de euro din conturile a aproximativ 1.000 de persoane.


Membrii rețelei convingeau victimele să plătească pentru bunuri inexistente promovate de site-uri de vânzări online, banii fiind transferați în conturi deschise pe baza unor documente de identitate falsificate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit comunicatului, rețeaua a deschis în acest mod 230 de conturi bancare în străinătate și alte 120 de conturi în România.

Pe parcursul operațiunii, Europol a acordat asistență la fața locului, un specialist al agenției fiind detașat în România împreună cu un birou mobil, pentru a acorda asistență în timp real. Cele 12 persoane reținute joi  vor fi acuzate de infracțiuni economice, spălare de bani și infracțiuni cibernetice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: