duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2019

România se află pe locul trei, cu 61 de companii, în clasamentul TOP 500 Europa Centrală și de Est realizat de Coface. Numărul de companii cuprinse în top a crescut în 2018 cu cinci.

Cu 175 de companii prezente, Polonia și-a adjudecat prima poziție, în vreme ce Ungaria s-a clasat pe locul al doilea, cu 71 de firme prezente.

44 de companii românești au avansat în clasament, 14 au scăzut, una a stagnat, iar două sunt nou intrate (Telekom România și Blue Air Aviation). Cifra de faceri a companiilor din acest top a crescut cu 14,3%, în timp ce profitul net a urcat cu 12,7%.


În 2018, cele trei companii antreprenoriale românești din top sunt: Dedeman, Fildas Trading și Altex România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cele mai reprezentate trei sectoare reprezentate de companiile din România sunt: autovehicule, motociclete, alte vehicule și mijloace de transport; produse minerale, produse chimice, petrol, plastic, sticlă și produse farmaceutice și comerț nespecializat.

Cifra de afaceri medie a companiilor din România, prezente în TOP – 1,1 miliarde euro, față de peste 1,4 miliarde euro în Polonia, Ungaria, Cehia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: