joi

27 ianuarie, 2022

România, între primele zece state din lume la rata de vaccinare. Cum stau alte state

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2021

România figurează printre primele zece state din lume în ce privește rata de vaccinare împotriva epidemiei Covid, potrivit datelor publicate de site-ul Ourworldindata.org.

Pragul de 5 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori a fost trecut săptămâna trecută, iar în urma noastră apar țări precum Irlanda, Spania, Italia sau Germania.

Liderul detașat pe plan mondual este Israelul, care se situa la o rată de aproape 70% a vaccinărilor efectuate raportat la numărul populației, urmat la mare distanță de Emiratele Arabe Unite (47%), Marea Britanie (20%) și SUA (14%). Pozițiile ocupate de acestea din urmă pot fi puse în relație cu întârzierile livrărilor căre Uniunea Europeană ale producătorilor americani și britanici.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De remarcat, în context, poziția a șasea ocupată de Serbia. Acest stat, deși situat în afara UE (sau poate tocmai de aceea) a apelat la sursele încă neautorizate la noi din Federația Rusă și China. Motiv pentru care a reușit să se situeze peste Danemarca, statul cel mai avansat din Uniune, care a gestionat cel mai eficient dozele disponibile.

Precizăm că cifrele prezentate reflectă numărul de doze administrate și nu numărul de persoane vaccinate cu prima doză sau cu rapelul efectuat, ceea ce înseamnă o cuantificare a rapidității cu care autoritățile derulează campania de imunizare la nivel național în plan cantitativ și mai puțin rezultatele calitative ale acțiunii.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr