sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2021

România figurează printre primele zece state din lume în ce privește rata de vaccinare împotriva epidemiei Covid, potrivit datelor publicate de site-ul Ourworldindata.org.

Pragul de 5 doze de vaccin administrate la 100 de locuitori a fost trecut săptămâna trecută, iar în urma noastră apar țări precum Irlanda, Spania, Italia sau Germania.

Liderul detașat pe plan mondual este Israelul, care se situa la o rată de aproape 70% a vaccinărilor efectuate raportat la numărul populației, urmat la mare distanță de Emiratele Arabe Unite (47%), Marea Britanie (20%) și SUA (14%). Pozițiile ocupate de acestea din urmă pot fi puse în relație cu întârzierile livrărilor căre Uniunea Europeană ale producătorilor americani și britanici.


De remarcat, în context, poziția a șasea ocupată de Serbia. Acest stat, deși situat în afara UE (sau poate tocmai de aceea) a apelat la sursele încă neautorizate la noi din Federația Rusă și China. Motiv pentru care a reușit să se situeze peste Danemarca, statul cel mai avansat din Uniune, care a gestionat cel mai eficient dozele disponibile.

Precizăm că cifrele prezentate reflectă numărul de doze administrate și nu numărul de persoane vaccinate cu prima doză sau cu rapelul efectuat, ceea ce înseamnă o cuantificare a rapidității cu care autoritățile derulează campania de imunizare la nivel național în plan cantitativ și mai puțin rezultatele calitative ale acțiunii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: