sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 mai, 2021

Italia va avea propriul pașaport verde de vaccinare anti-Covid la mijlocul lunii mai, cu aproximativ o lună mai devreme decât restul Europei, pentru a putea deschide cât mai devreme sezonul turistic pentru străini. Anunțul a fost făcut marți, de premierul Mario Draghi, care i-a îndemnat pe străini să îşi rezerve cu încredere vacanţele de vară în Italia.

„La mijlocul lunii mai, turiştii pot avea permisul italian, aşa că a sosit momentul să vă rezervaţi vacanţele în Italia”, a declarat Mario Draghi, citat de Reuters și preluat de The Local.

În momentul de față, toate persoanele care intră pe teritoriul Italiei sunt obligate să stea cinci zile în carantină și să facă două teste SARS-CoV-2 – este necesar un rezultat negativ al unui test molecular (tip PCR) sau de captură antigen efectuat cu maxim 48 de ore anterior intrării pe teritoriul italian, și un al doilea test negativ, la finalul celor cinci zile de izolare.

Aceste reguli vor fi eliminate pe 15 mai, odată cu introducerea permisului verde de călătorie.


Premierul a explicat că vor exista „reguli clare”, însă nu a oferit detalii despre planul de reluare a călătoriilor în această vară.

Înainte de pandemie, industria turismului genera aproximativ 13% din PIB-ul Italiei.

Peste un sfert din italieni au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, conform datelor valabile la 3 mai.

Autoritatea italiană pentru protecţia datelor a criticat planul guvernului pentru aşa-numitul paşaport verde pentru oamenii vaccinaţi împotriva Covid-19 sau cei testaţi negativ.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Măsura planificată nu delimitează suficient diferitele utilizări ale paşaportului, lăsând deschis prea mult spaţiu interpretării, a declarat Pasquale Stanzione, şeful autorităţii, într-un interviu acordat ziarului La Stampa şi publicat săptămâna trecută.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: