miercuri

21 februarie, 2024

6 martie, 2022

Luni, la Palatul Victoria, se va semna un memorandum de înțelegere cu compania germano-canadiană RockTech Lithium privind construcția, în România, a unei fabrici de 400 de milioane de euro pentru producția de materii prime/componente de tehnologie climatică (hidroxid de litiu), necesare bateriilor litiu-ion destinate mașinilor electrice.

Premierul Nicolae Ciucă are în agendă ceremonia de semnare programată pentru ora 11.  La ceremonie vor participa și președintele director general al companiei, Dirk Harbecke, și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Rock Tech Lithium este o companie germano-canadiană cu sediul în Vancouver, care extrage materia primă pentru hidroxidul de litiu din proiectul său minier din Lacul Georgia din Ontario, Canada.


La începutul lunii februarie, Rock Tech Lithium își propunea să construiască o a doua  fabrică a sa de același tip în Germania, având deja una în Guben, Brandenburg.

Fabrica din Guben va fi gata în 2024 și urmează să producă suficient hidroxid de litiu pentru bateriile a 500.000 de mașini, potrivit electrive.com.

Anunțul companiei conținea și rezerva că realizarea investiției depinde de angajamentele de finanțare din partea statului german.

Luni ar urma să aflăm ce conține memorandumul semnat La Palatul Victoria.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: