vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2017

Rata medie a dobânzii interbancare (ROBOR) nu  scăzut decât marginal, miercuri, cu două sutimi de procent atât la scadenţa 3 luni cât şi la 6 luni, până la 1,79%, respectiv, 1,87%, potrivit datelor publicate de BNR.

Marţi, BNR a făcut cea prima operaţiune repo din ultimi doi ani, prin care a introdus în piaţă o sumă consistentă, peste 9 miliarde de lei, în scopul reducerii deficitului de lichidităţi, care a fost considerată una din cauzele creşterii accelerate a dobânzilor din ultima perioadă.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus miercuri că banca centrală va mai face astfel de operaţiuni, care, de altfel, au fost curente  în perioada de criză, după care s-au rărit până la  o frecvenţă săptămânală.


Totodată, BNR a redus dobânda de refinanţare de ultimă instanţă a băncilor (Lombard) şi a crescut dobânda la facilitatea de depozit pentru bănci, în acelaşi scop al creşterii lichidităţii.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: