vineri

19 aprilie, 2024

4 martie, 2023

Celebra firmă de armament germană Rheinmetall negociază cu Kievul pentru a înființa o unitate de producție în Ucraina, anunță Sky News, care citează publicația Der Spiegel.

Discuțiile purtate între guvernul de la Kiev și companie vizează o linie de producție a tancurilor Panther, în principal, cu o capacitate anuală aproape 400 de astfel de produse.

Armin Papperger, președintele Rheinmetall AG, a declarat pentru ziarul Rheinische Post că o uzină ar putea fi construită pentru „aproximativ 200 de milioane de euro” și că ar produce până la 400 de tancuri de luptă de tip Panther anual.


În opinia acestuia, discuțiile cu guvernul ucrainean sunt „promițătoare” și există speranțe ca o decziie în acest sens să fie luată în „următoarele două luni”.

Președintele Rheinmetall s-a referit la nevoia acută de armament a Ucrainei și a estimat necesarul de care ar fi nevoie la „600 până la 800 de tancuri, pentru o victorie”. „Chiar dacă Germania ar oferi cele 300 de tancuri Leopard 2 ale Bundeswehr, nu ar fi nici pe departe suficient”, a spus el, referindu-se la armata germană.

Cancelarul Olaf Scholz a fost criticat pentru că a amânat, până la sfârșitul lunii ianuarie, o decizie privind furnizarea către Ucraina de tancuri de atac Leopold. Berlinul a fost de acord să trimită 18 Leopard 2 A6 de la Bundeswehr și a aprobat reexportul Leopard-urilor de fabricație germană în Ucraina din alte state, inclusiv Suedia, Finlanda, Portugalia și Polonia.

Aliații occidentali strâng de luni de zile tancuri pentru Ucraina, primele tancuri Leopard 2 sosind din Polonia la marcarea unui an de la începutul războiului.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: